home/News

CURACAO ENTRY REQUIREMENTS DUTCH

 

November 6, 2020

WELKOM OP CURAÇAO!

 

Op 8 december heeft het Ministerie van Buitenlandse het reisadvies voor Curacao aangepast van ‘geel’ naar ‘oranje’. Dit betekent dat het advies wordt gegeven om niet naar ons prachtige eiland te reizen, en dat wanneer u toch besluit te gaan er extra maatregelen worden getroffen, zoals een thuisquarantaine wanneer u terugkeert naar Nederland.

Met onze ruim-opgezette accommodaties van welk de meesten een privé zwembad, terras en/of zelfs een privé strand hebben, geloven wij dat Baoase Luxury Resort een veilige plek blijft voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie of willen ontsnappen van de realiteit waarin we vandaag leven. En met ons Culinary Beach Restaurant, ons privé strand en lagoon, en onze persoonlijke high-end service, is er geen reden om ons resort te verlaten!

Om goed voorbereid en onbezorgd op reis naar Curaçao te gaan dient u de volgende documenten te bezitten:

 

1. Bewijs van een negatief COVID-19 PCR-testresultaat:

  • De reiziger moet zich binnen 72 uur voor vertrek door een bevoegde instantie met een PCR-test op het coronavirus laten testen.
  • Het PCR-testresultaat moet negatief zijn om te kunnen reizen
  • Een kopie van de negatieve PCR-testuitslag moet worden meegenomen tijdens de reis. Deze wordt door de luchtvaartmaatschappij gecontroleerd voordat de reiziger aan boord gaat, en dient te worden ingeleverd bij de immigratiedienst bij aankomst op Curaçao

*Wij adviseren Het Huisartslab voor een geldige PCR-test. Belangrijk is dat u reisdocumentatie aanvraagt bij het reserveren van de PCR-test.

 

2. Een digitale immigratiekaart,

*Wij adviseren deze uit te printen en mee te nemen in uw hand bagage.

 

3. Een Passenger Locator Card (PLC)

  • De reiziger dient binnen 48 uur voor vertrek een “Passenger Location Card” (PLC) digitaal in te vullen: https://govcw.ibis-management.com/?. De reiziger dient het formulier naar beste kunnen en naar waarheid in te vullen en te ondertekenen. Verder dient de reiziger een negatieve PCR-testuitslag te uploaden.
  • De reiziger mag niet naar een land met een hoog risico zijn gereis, en als dat het geval is, dient ze in verplichte quarantaine te gaan.
  • Een kopie van de Passenger Locator Card moet worden meegenomen tijdens de reis.
  • Inwoners van New York, New Jersey en Connecticut dienen een geldig door de staat uitgegeven identiteitsbewijs te tonen als bewijs van verblijf.

 

4. Reis- en ziektekostenverzekering

  • De reiziger dient een geldige reis- en ziektekostenverzekering te hebben om eventuele extra medische kosten als gevolg van het coronavirus (COVID-19) te dekken.

 

De maatregelen die worden getroffen op het eiland kunt u hier vinden.

Mocht u vragen hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via reservations@baoase.com of +5999 461 1799.

You can also request a quote. If you prefer to talk with someone you can call us at +5999 4611 799 or send us an email to reservations@baoase.com